VOID er Københavns eneste festival for animation for voksne. Indholdet strækker sig fra spille- og kortfilm til musikvideoer, liveoptrædener og prisuddelinger.

 
 


Kunde:
VOID International
Animation Film Festival

 
 
 
 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_02.png
 
 

Services

Brand identitet, visuel identitet, logo, programdesign, avis layout, digital design, plakater, art direction og kommunikation.


 

Udfordring

Festivalen havde brug for hjælp til at 're-brande' animation som underholdning for voksne. Kommunikationen skulle fremstå seriøs og professionel – men uden at miste den legende og eksperimenterende identitet, som festivalen ønskede. Grafikken skulle kunne slå igennem samt komplimentere det varierede og farverige materiale fra over 1OO forskellige animationsfilm og events.
 

Løsning

Vi udviklede en supergrafik baseret på simple vertikale streger. Stregerne er en reference til scanimation, en gammeldags animationsteknik, og referencen blev ført videre ved at lade anvendelsen af stregerne være fleksibel, dynamisk og i bevægelse.

I praksis er supergrafikken et løst grid, som kan beskæres eller udvides, og som udgør grundelementet i designet af alle materialer. Stregerne støtter kommunikationen af festivalen som den samlende ramme omkring mange levende og visuelt varierede produkter og giver en skarp og unik profil.
 

Resultat

Den grafiske gennemarbejdelse af VOID styrkede festivalens profil som en seriøs organisation, der henvender sig til voksne film- og kunstinteresserede trods stereotyperne omkring animation som børneunderholdning. 

“Det er sjældent, at man hører så mange spørge efter plakater, totebags og lignende med festivalens design, som vi gjorde. Det var tydeligt at høre på publikum, at grafikken var med til at gøre festivalens arrangementer til en samlet begivenhed med en klar afsender.” Anne Winberg, Festivalleder
 

 

 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_03.png
 
 
 
 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_09.png
 
 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_08.png

 

 

 
VOID_Logo_Black.png
 
 
 
 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_06.png
 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_14.png
 
 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_07.png
 
Screen Shot 2018-04-06 at 16.58.04.png

Photo: Rico Feldfoss

 
 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_12.png
 
 
 
 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_04.png
 
Fuhr_Studio_Void_Brand_Identity_Design_10.png