Kunstmuseum_Brandts_Brand_Identity_Design_Fuhr_Studio_07.jpg

KUNSTMUSEUM
BRANDTS

Vi har udviklet et genkendeligt og dynamisk designsystem til en ny æra for Kunstmuseum Brandts. I nært samarbejde med museets nye ledelse har vi formet det grafiske udtryk, så det afspejler stedets ånd.

Designsystemet udtrykker det vovemod og fremsyn, som altid har vokset ud af den transformerede tekstilfabrik, der blev drivkraften i en kulturbydel midt i Danmark, og som skal kendetegne Kunstmuseum Brandts fremover som samlingssted for oplevelser af både samtidskunst og kunsthistorie.


Brand identitet
Visuel identitet
Design system
Design guidelines
Stationery
Plakater
Merchandise
Kommunikation
Skiltning og uniformering
Motion design

 
 
 
 
BRANDTS_LOGO_BLACK.png
 

Den nye visuelle identitet er et gennemført vitalt blikfang på tværs af print, digitalt og rumlig kommunikation. Med det nye design får Kunstmuseum Brandts et rent, tidløst og levende udtryk, som favner både fortidens tyngde og fremtidens energi.

Designet samler helhedsoplevelsen af kvalitet, der allerede kendetegner Kunstmuseum Brandts og understøtter museets udviklingsstrategi. Det er samtidig en ny signatur for sammenhængskraften mellem kunstmuseet og dens industrielle bygning.

 
BRANDTS_ANIMATION_02.gif
BRANDTS_ANIMATION_03.gif
 

I logoets linjebrud ligger muligheden for at variere og fremhæve husets alsidige rum og aktiviteter som kunst-museum, kunst-café, kunst-shop etc.

 
Kunstmuseum_Brandts_Brand_Identity_Design_Fuhr_Studio_11.jpg
 

Med en nyfortolkning af Brandts’ store startbogstav B som grafisk element hylder vi den særlige sammenvævning af industri og kunst, der var nyskabende, da kunsthallens allerførste inkarnation blev etableret i en tom tekstilfabrik i 1987 og fortsat er det nutidige Kunstmuseum Brandts rå og originale kendemærke.

Grafikken er udviklet som et legende bindeled til museets hovedbygning, hvor fabrikkens mønstre i murværk, vinduer fra 1869-1921 er bevaret uden sidestykke og gør Brandts til et særligt besøgsmål både som kunstmuseum og som forvandlet industribygning. Brandts’ industrihistorie med mønsteret fra det vævede grid i klædefabrikkens tekstiler. I de samme haller, hvor maskinvæverne engang forvandlede uldgarn til tøj, kan man i 2021 opleve alt fra digitale fotografier til sanseudstillinger for børn. Brandts’ præmierede transformationsarkitektur i Isager Arkitekters eksperimenterende brud med tidligere tiders anvendelse af fabrikskomplekset som ses i amfiscenens gitterstruktur på det ikoniske udendørs sceneloft fra 1985, Kjær & Richters tilbygninger og Schønherrs asymmetriske fliser i indisk granit fra 2004 uden for døren mod Grønnegade.